Effata

Mieke van der Velden(1949 ) heeft tot miekeapril 2005 in gezondheidszorg gewerkt als gediplomeerd A en B  verpleegkundige in verschillende algemene ziekenhuizen en op Bloedbank. De laatste 15 jaren werkte ze in een academisch ziekenhuis op endocrinologisch/oncologisch specialisme.

Natuurgeneeskunde heeft altijd haar speciale aandacht gehad en dit kreeg vorm in de 4-jarige opleiding tot Ayurvedisch practitioner bij Eisra te Den Haag en diverse stage/leerperiodes in Chakrapaniclinic te Jaipur (India).Hieraan voorafgaande volgde ze de 2-jarige Ayurvedische massageopleiding in Nijmegen

Vanaf 1986 kreeg ze jarenlang yoga-onderricht van Sw. Savitananda in Satyananda yogacentrum te Nederasselt. Bij Saswhita, onder leiding van Jos Plenckers, volgde zij de 4-jarige yogadocentenopleiding, de specialisaties ademtherapie, yoga voor ouderen en gehandicapten , yogapsychologie en masterclass. Bij Anandajay volgde Mieke  verschillende bijscholingen en de 1-jarige vervolgopleiding Yogaverdieping volgens de universele yoga .  Verder nam ze deel aan vele yoga- bijscholingen in binnen- en buitenland. (o.a. vlgs de Satyananda yogatraditie).

Sinds 1994 geeft ze les aan kleinere groepen in haar eigen yogapraktijk Effata te Mill.

Mieke is lid van de Vereniging van yogaleerkrachten Nederland en is erkend Satyananda yoga leraar.

 

.