Effata

Mieke van der Velden(1949 ) heeft tot miekeapril 2005 in gezondheidszorg gewerkt als gediplomeerd A en B  verpleegkundige in verschillende algemene ziekenhuizen en op Bloedbank. De laatste 15 jaren werkte ze in een academisch ziekenhuis op endocrinologisch/oncologisch specialisme.

Natuurgeneeskunde heeft altijd haar speciale aandacht gehad en dit kreeg vorm in de 4-jarige opleiding tot Ayurvedisch practitioner bij Eisra te Den Haag en diverse stage/leerperiodes in Chakrapaniclinic te Jaipur (India).Hieraan voorafgaande volgde ze de 2-jarige Ayurvedische massageopleiding in Nijmegen

Vanaf 1986 kreeg ze jarenlang yoga-onderricht van Sw. Savitananda in Satyananda yogacentrum te Nederasselt. Bij Saswhita, onder leiding van Jos Plenckers, volgde zij de 4-jarige yogadocentenopleiding, de specialisaties ademtherapie, yoga voor ouderen en gehandicapten , yogapsychologie en masterclass. Bij Anandajay volgde Mieke  verschillende bijscholingen en de 1-jarige vervolgopleiding Yogaverdieping volgens de universele yoga .  Verder nam ze deel aan vele yoga- bijscholingen in binnen- en buitenland. (o.a. vlgs de Satyanandayogatraditie).

Sinds 1994 geeft ze les aan kleinere groepen in haar eigen yogapraktijk Effata te Mill.

Mieke is lid van de Vereniging van yogaleerkrachten Nederland

 

.