Ayurvedische behandelingen

De gezondheid van uw lichaam omvat het vinden van het natuurlijke, harmonieuze evenwicht tussen de drie dosha’s waaruit uw lichamelijke evenwichtstoestand bestaat. In de Ayurveda biedt een therapeut vaak vier hoofdvormen van behandeling aan: panchakarma  (of onderdelen hiervan), kruiden, voeding- en leefadvies.Hieronder de behandelingen die worden uitgevoerd in de praktijk Effata in Mill

 

Ayurvedisch Consult

In een persoonlijk consult wordt er samen met u gekeken naar uw menstype, uw gezondheid en naar eventuele klachten. Tijdens het gesprek krijgt u advies over welke voeding bij uw constitutie past en wat u zelf kunt doen om uw lichaam en geest in balans te brengen of te houden. Zo nodig worden er kruiden  of behandelingen aangeraden ter ondersteuning van dit proces.

 

* Een eerste consult met constitutiebepaling kost:      95 euro

* Consult per uur kost:                                                       65 euro

 

 

Ayurvedische Massage

Dit is een totale lichaamsmassage die een therapeutische, helende en reinigende werking kan hebben. In deze massage wordt in overvloed gebruik gemaakt van warme kruidenoliën  aangepast aan de persoonlijke gesteldheid / constitutie.  Deze kruidenoliën bevorderen de zuiveringsprocessen van het lichaam; de massage werkt ontspannend, zenuwsterkend, vitaliserend en immuniteit verhogend. In een kort kennismakingsgesprek wordt de oliekeuze bepaald.

 

* Een Ayurvedische massage duurt ongeveer 75 – 90 minuten en kost 85 euro.

 

 

Swedana

Een Ayurvedische massage heeft nog meer effect als dit wordt afgesloten met een swedena behandeling.   Na de Ayurvedische massage neemt u plaats in een zweetcabine, waarbij u hoofd buiten de cabine blijft. De medicinale kruidenolie van de Ayurvedische massage wordt door deze stoombehandeling nog beter opgenomen in de huid waardoor het effect van de massage optimaal is. Daarnaast is deze behandeling een weldaad voor mensen met stijve spieren en gewrichten.  Een swedana behandeling duurt ongeveer 15 minuten en is alleen mogelijk in combinatie met een Ayurvedische massage.

 

* Een Abhyanga in combinatie met een Swedana kost 95 euro

 

 

Udvartana

Udvartana is een stimulerende massage die wordt aangewend bij mensen met een Kaphaconstitutue en wordt ingezet bij een verantwoorde ondersteuning voor gewichtsvermindering.  Ze elimineert slechte lichaamsgeur en verbetert de circulatie in de verschillende systemen van het lichaam waardoor het gevoel van zwaarte en loomheid zal verdwijnen.

 

* Een Udvartana behandeling duur ongeveer anderhalf uur en kost 95 euro

 

 

Shirodhara

Een weldadige behandeling om de geest tot rust te brengen. Na een hoofdmassage van 20-25 minuten (met Ayurvedische haarolie), neemt u plaats op de massagetafel. Nadat uw ogen zijn afgedekt( met rozenwaterkompressen) krijgt u een warm straaltje olie op uw voorhoofd. Dit straaltje wordt ongeveer 20-25 minuten heen en weer bewogen over het voorhoofd. De behandeling zorgt voor diepe ontspanning. Zeer weldadig bij slapeloosheid, stress, hoge bloeddruk en andere verwante klachten. Voor een optimaal resultaat is het aan te raden de behandeling een aantal malen te herhalen met korte tussenpozen van een paar dagen.

 

* Een Shirodhara behandeling  duurt ongeveer 60 minuten en kost:                                          95 euro

* Een Shirodhara behandeling in combinatie met een Ayurvedische massage kost:                170 euro

 

 

Tarpanam

Ontspant en reinigt de (vermoeide / droge) ogen. Er wordt een soort dam rondom uw ogen geplaatst waarin een warme steriele vloeistof (ghee) wordt gedruppeld. De vloeistof ontspant, reinigt en voedt de ogen. Wanneer men deze behandeling vaker ondergaat, kan zelfs het zicht verbeteren. Voor een optimaal resultaat is het aan te raden de behandeling een aantal malen te herhalen met korte tussenpozen van een paar dagen.

 

* Een tarpanam behandeling duurt ongeveer 45 minuten en  kost                                             65 euro

* Een tarpanam in combinatie met een Ayurvedische massage (Abyangha) kost                    105 euro